Η μαστίχα στα καλλυντικά μας

Η ρητίνη της μαστίχας περιέχει κυρίως τερπένια (ολεανολικό οξύ), ουσίες με αντιφλεγμονώδη και αντιοξειδωτική δράση καθώς και πολυφαινόλες, οι γνωστές ισχυρές αντιοξειδωτικές ενώσεις, που προστατεύουν τα κύτταρα και τους ιστούς του οργανισμού από τις ελεύθερες ρίζες, στις οποίες οφείλεται και η γήρανση του δέρματος. Μειώνει την αποδόμηση του κολλαγόνου, καθαρίζει και λευκαίνει το δέρμα, βοηθώντας παράλληλα στη σύσφιξη των ιστών. Το μαστιχέλαιο (το αιθέριο έλαιο της μαστίχας) ένα από τα πιο ακριβά αιθέρια έλαια στον κόσμο, παράγεται μέσω απόσταξης της φυσικής μαστίχας με ατμό και αναδύει ένα έντονο, φρέσκο και ξυλώδες άρωμα. Μέσω της ίδιας διαδικασίας απόσταξης παράγεται επίσης το υδατικό διάλυμα μαστίχας (ανθόνερο) το Μαστιχόνερο. 

Το Μαστιχόνερο, παραλαμβάνεται από τη μαστίχα, μέσω απλής απόσταξης με ατμό, οπότε συναποστάζει με το μαστιχέλαιο και διαχωρίζεται στη συνέχεια. Αν το χρησιμοποιήσετε πρωί και βράδυ ως ενυδατική και τονωτική λοσιόν, σε όποια ηλικία κι αν ανήκετε, είτε έχετε θέματα ακμής, λιπαρότητας και δερματικών είτε ρυτίδες, θαμπάδα και χαλάρωση, είτε χρειάζεστε σύσφιξη και λάμψη, είτε απλά σας ενδιαφέρει η αντιγήρανση, προσφέρετε στο δέρμα σας δροσιά, φρεσκάδα και φυσική λάμψη, αλλά κι ένα πανάκριβο καλλυντικό γεμάτο ευεργετικά φυσικά συστατικά και άπειρες ιδιότητες.

Παράλληλα χρησιμοποιείται στον βαθύ καθαρισμό και αρωματισμό της επιδερμίδας του σώματος, με τα ίδια αποτελέσματα. Ιδιαίτερα η χρήση προϊόντων μαστίχας στο σώμα έχει εξαιρετικάαποτελέσματα στην σύσφιξη, την κυτταρίτιδα, την λάμψη και την απαλότητα, αλλά και την επανόρθωση από την παρατεταμένη έκθεση στον ήλιο.