Οι θαυματουργές ιδιότητες του εκχυλίσματος Ροδιού

Αντιγηραντικά οφέλη:

Το εκχύλισμα ροδιού μπορεί να βοηθήσει και να επιβραδύνει τη διαδικασία της γήρανσης , μειώνοντας τις ρυτίδες και τις λεπτές γραμμές του πρόσωπο που προκαλούνται από τη συνεχή έκθεση στον ήλιο. Βοηθά επίσης στην ανάπλαση των κυττάρων του δέρματος και την πρόληψη   των σκούρων κηλίδων .

Κατάλληλο για όλους τους τύπους δέρματος  :

O χυμός του ροδιού κάνει θαύματα στο ξηρό δέρμα.Διεισδύει βαθιά στο δέρμα και του χαρίζει άφθονη ενυδάτωση. Έτσι, απαλύνει το ξηρό και ερεθισμένο δέρμα .Το εκχύλισμα του ροδιού είναι ευεργετικό για το λιπαρό δέρμα  και σπυράκια.   Η εφαρμογή του εκχυλίσματος  ροδιού σε λιπαρό δέρμα εμποδίζει το ξέσπασμα από τα σπυράκια και εμποδίζει την παραγωγή σμήγματος .

Βοηθά και θεραπεύει τα σημάδια :

Βοηθά στην ανάπλαση των κυττάρων . Έχει την ικανότητα να επιταχύνει τη διαδικασία της επούλωσης των πληγών. Ακόμα και το λάδι των σπόρων του ροδιού είναι γεμάτο  με θρεπτικά συστατικά που είναι ευεργετικά για την ενίσχυση και την αναγέννηση της επιδερμίδας . Επίσης προστατεύει το δέρμα από τα εγκαύματα του ήλιου .

Βελτιώνει την υφή του δέρματος :

Είναι επίσης γνωστό για να παρατείνει τη διάρκεια ζωής των ινοβλαστών οι οποίες είναι υπεύθυνες για την παραγωγή του κολλαγόνου και της ελαστίνης που σφίγγει το δέρμα και εμποδίζει το σχηματισμό των λεπτών γραμμών και των ρυτίδων . Το κολλαγόνο και η ελαστίνη παρέχουν τη δύναμη και την υποστήριξη στο δέρμα.